Back to All Events

Keramikfestival 2023

En hyldest til keramikken

Igen i år deltager Signe Bailey med sin håndlavede keramik på det årlige fejring af keramikken, Keramikfestivalen på havnen i Skælskør.

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Ler har som materiale tjent mennesket igennem tiden som fortællingsbærere, brugsgenstande og æstetiske objekter. Det er på tide at fejre keramikken i sin egen ret.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Flere og flere får øjnene op for hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer.

Det er dét, vi hylder på Keramikfestival. Mangfoldigheden af nuancer. Derfor spænder vi også fra kunsthåndværket og hverdagsgenstandene til den danske og internationale kunsts innovative fortropper.

KERAMIK I KERAMIKBYEN

Keramikfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere og keramikglade gæster, der inspirerer med en oplevelse af det bedste danske og internationale keramik.

Keramikfestival 2023 er åben for publikum onsdag den 12. juli 2023 fra kl. 10 til kl. 18. Det primære udstillingsområde er på kajen langs kanalen, samt på plænen ved havnen, hvor man har udsigt til gamle huse, sejlbåde, havfugle og bolværksmatroser. Der vil dog også være keramiske særudstillinger over hele byen, lotteri, shuttle i veteranbusser og workshop på kajen, hvor alle der har lyst, kan deltage i udformningen af en keramisk folkegave til Skælskør.

For mere information om keramik fejringen: www.keramikfestival.dk